Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

CupCakes με σοκολάτα γάλακτος

CupCakes με σοκολάτα γάλακτος





   Αφιερωμένα στη Στέλλα







Υλικά:


250 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
240 γρ. Flora soft με βούτυρο
1 1/2 κούπα φρέσκο γάλα
2 κούπες ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
4 κούπες αλεύρι φαρίνα
3 βανίλιες
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 ιδέα αλάτι (ρίχνω λίγο με την αλατιέρα)

Για το γλάσο:
500 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κούπα βούτυρο
1 κουταλιά γάλα
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση:

    Λιώνουμε το βούτυρο, το γάλα και τη σοκολάτα σε σιγανή φωτιά. Μόλις γίνει το μίγμα χλιαρό, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, ρίχνουμε σιγά σιγά το μισό μίγμα σοκολάτας, το μισό αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ξανά ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα τα υπόλοιπα υλικά (σοκολάτα και αλέυρι) μαζί με την ιδέα του αλατιού. Τοποθετούμε το μίγμα σε θήκες σιλικόνης για cupcakes και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς με αέρα για 22'. 
    Για το γλάσο, χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού έτσι ώστε να είναι αφράτο και να στέκεται.
    
Το γλάσο τοποθετείται πάνω σε κρύα cupcakes και στη συνέχεια πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τρούφα σοκολάτας.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο Έμη!Τέλεια όπως πάντα!Η Στέλλα ευχαριστεί για την αφιέρωση. Σ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή