Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα και ανθότυρο


Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα και ανθότυρο










Υλικά:
30 κολοκυθοανθοί
1 ½ φλιτζάνι ανθότυρο
400 gr φέτα
2 αυγά
Αλάτι – πιπέρι

Κουρκούτι:
1 κουτάκι μπύρα 330 ml
1 αυγό
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
λίγο πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε το ανθότυρο με την φέτα (την οποία έχουμε τριμμένη με τα χέρια μας), και τα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα) και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζουμε προσεκτικά τον κάθε κολοκυθοανθό με το μίγμα μας και το στρίβουμε ελαφρώς στην άκρη για να κλείσει.
Έχουμε ήδη φτιάξει το κουρκούτι μας, ανακατεύοντας τα υλικά και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστο, (για να δέσει καλύτερα με τους κολοκυθοανθούς). Αφού βουτήξουμε τον κάθε προγεμισμένο ανθό στο μίγμα με το κουρκούτι, τον τοποθετούμε κατευθείαν σε τηγάνι με μπόλικο καυτό καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο.
Μόλις πάρουν χρώμα τους γυρίζουμε και στην συνέχεια τους τοποθετούμε σε αντικολητικό χαρτί.
Τρώγονται ζεστοί ως ορεκτικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου