Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Γλυκό ψυγείου


Γλυκό ψυγείου (για ένα μεγάλο πυρέξ)











Υλικά:
2 πακέτα φρυγανιές
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουερ
1200 γραμ.γάλα
6 κουταλιές ζάχαρη
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο
3 κουταλιές κακάο
1 ερμόλ
200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
τρούφα για ντεκόρ
1 λοβός βανίλιας

Σιρόπι για τις φρυγανιές:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κουταλιά κονιάκ
(Τα βράζουμε για 5 λεπτά.)
Εκτέλεση:
 Βάζουμε το 1 λίτρο γάλα σε κατσαρόλα μαζί με τις 6 κουτ. ζάχαρη. Ανοίγουμε το λοβό βανίλιας και τον ρίχνουμε στο γάλα. Διαλύουμε το κόρν φλάουερ στο υπόλοιπο γάλα (200γρ.) και όταν το γάλα φτάσει σε σημείο βρασμού, αφαιρούμε το λοβό και τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα το διαλυμένο κορν φλάουερ ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Αφήνουμε να βράσει 2 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνοντας το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις η κρέμα απορροφήσει το βούτυρο, ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας καλά και αφήνουμε να μισοκρυώσει. Σε πυρέξ τοποθετούμε τις φρυγανιές σε σειρά αφού προηγουμένως τις βουτήξουμε σε ελαφρύ σιρόπι. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και την στρώνουμε πολύ καλά. Φτιάχνουμε μία κούπα κακάο με μία κουταλιά ζάχαρη και μέσα σε αυτό βουτάμε τα μπισκότα πτι-μπερ και τα τοποθετούμε πάνω στην κρέμα. Χτυπάμε το ερμόλ και όταν φουσκώσει καλά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να αφρατέψει συνεχίζοντας το χτύπημα για 2΄-3΄ λεπτά ακόμη. και στη συνέχεια την τοποθετούμε πάνω από τα μπισκότα και πασπαλίζουμε με μπόλικη τρούφα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου