Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Τρούφες με μπισκότα

Τρούφες με μπισκότα









Υλικά:

1 βιτάμ
6 κουτ. σούπας κακάο
4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 κούπα καρύδια χονδροκομμένα
1/4 κούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
2 κουτ σούπας κονιάκ
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ παπαδοπούλου
τρούφα

Εκτέλεση:

   Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε καλά το βιτάμ το οποίο το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον για 3-4 ώρες, με τη ζάχαρη, το κακάο, το γάλα και το κονιάκ ώστε να γίνει μια καφέ μάζα. Ρίχνουμε τα καρύδια και τα πτι-μπερ σπασμένα με τα χέρια μας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα για 1 ώρα στο ψυγείο. Τα βγάζουμε και κάνουμε μπαλάκια βρέχοντας και καθαρίζοντας τα χέρια μας τακτικά με νερό για να μη κολλά το μίγμα και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπωλ με τρούφα. Τα γυρνάμε ώστε να κολλήσει παντού η τρούφα και τα τοποθετούμε σε χαρτάκια μάφιν. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον και τα σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου