Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Πάστα Ελιάς

Πάστα Ελιάς











Υλικά:

500 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
χυμός μισού λεμονιού
λίγο ξύδι (αν οι ελιές δεν είναι ξυδάτες)
1 κουτ. σούπας μαϊδανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι ρίγανι
1/2 κουταλάκι θρούμπι
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

Εκτέλεση:

   Αφαιρούμε από τις ελιές το κουκούτσι ή με το ειδικό μηχάνημα ή με μια πρόκα χοντρή. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε έως ότου γίνουν αλοιφή. Τέλος τοποθετούμε την πάστα ελιάς που ετοιμάσαμε σε δύο αποστειρωμένα βαζάκια με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου