Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Μηλοπιτάκια

Μηλοπιτάκια


 
Πολύ αρωματικά και εύγευστα μηλοπιτάκια.

Γίνονται νηστήσιμα αν αφαιρέσουμε το γιαούρτι και προσθέσουμε λιγότρο αλεύρι ώστε να επιτύχουμε εξίσου μαλακή ζύμη



Υλικά:

1 κούπα λευκό κρασί
1 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1 γιαουρτάκι στραγγιστό 2% λιπαρά (200 γρ.)
1 πρέζα αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν
5 μήλα ψιλοτριμμένα μπανανέ
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλλα
ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση:

    Ανακατεύω τα ψιλοκομμένα σε κυβάκια μήλα με τη ζάχαρη και την κανέλλα. Τα αφήνω στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Φτιάχνουμε τη ζύμη ζυμώνοντας το λάδι, το κρασί, το γιαούρτι, τα αλάτι και ρίχνοντας το αλεύρι σιγά σιγά. Ίσως χρειαστεί να κρατήσουμε λίγο αλεύρι ώστε η ζύμη μας να είναι μαλακή και όχι σφιχτή. Με το χέρι μας παίρνουμε ένα κομμάτι όσο ένα μεγάλο καρύδι, το ανοίγουμε στρογγυλό σαν πιτάκι, προσθέτουμε 1 κουταλάκι γεμάτο μήλα, το κλείνουμε απαλά σε στρόγγυλη μορφή και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
    Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 35 περίπου λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε μα άφθονη ζάχαρη άχνη.

Σημείωση:
 *  Προσέχουμε το κρασί που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι καλής ποιότητας γιατί από αυτό παίρνουν το άρωμά τους τα μηλοπιτάκια
**   Αν θέλουμε, στη γέμιση, προσθέτουμε και 3-4 κουταλιές ψιλοκομμένα καρύδια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου