Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Σοκολατένια Βασιλόπιτα

Σοκολατένια Βασιλόπιτα










Υλικά:
 
6 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα γάλα χλιαρό
2 κουταλιές γεμάτες κακάο
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/8 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κούπα φουντουκόψιχα πούδρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52% λιπαρά
τριμμένη φουντουκόψιχα για γαρνίρισμα
500 γρ. φαρίνα

Εκτέλεση:

   Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη εως ότου γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε στο μίγμα το κακάο και μία κουταλιά αλεύρι. Κατόπιν προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε την φουντουκόψιχα με την φαρίνα και τα προσθέτουμε με δόσεις στο μίγμα μας. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα βουτυρωμένη και ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμούς για 45΄.
   Σε μπωλ βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για 50΄΄. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε για 20΄΄ κάθε φορά έως ότου πετύχουμε ένα γλάσο λείο.
   Βάζουμε σε πιατέλα το κέικ και ρίχνουμε από επάνω και στο κέντρο το γλάσο για να πέσει ομοιόμορφα.
 
Γαρνίρουμε με την φουντουκόψιχα γράφοντας το έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου