Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Πίτσα

Πίτσα









Υλικά για τη ζύμη: (για 2 ταψιά πίτσας)
        
5 κούπες αλέυρι
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλάκια ζάχαρη
2 κουταλάκια μαγιά
1 1/2 κούπα νερό
1/3 κούπα φρέσκο γάλα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Υλικά για την πίτσα:

500 γρ τυρί μοτσαρέλλα τριμμένο
700 γρ τυρί gouda τριμμένο
24 φέτες ζαμπόν
1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια (400γρ)
2 πράσινες πιπεριές
2/3 του βάζου σάλτσα ντομάτας Barilla με βασιλικό 
λίγη ρίγανη

Εκτέλεση για τη ζύμη:

     Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί σε μίξερ και τα χτυπάμε με το γάντζο για 10 λεπτά ή τα ζυμώνουμε με τα χέρια. Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και την απλώνουμε σε 2 ταψιά κουζίνας.

Εκτέλεση πίτσας (για κάθε ταψί)

      Ανοίγουμε τη ζύμη. Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Πασπαλίζουμε με λίγη ποσότητα του μίγματος των τυριών που αναφέραμε. Τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν και πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα τυριά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια (καλά στραγγισμένα με τα χέρια μας) και τις πιπεριές λεπτοκομμένες σε διάφορα σημεία. Μοιράζω την υπόλοιπη σάτσα ντομάτα πάνω στις πίτσες, ρίχνω λίγη ρίγανη και τις ψήνω στο φούρνο με αέρα στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου