Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Χοιρινό με Εσπεριδοειδή & Μήλα


Χοιρινό με Εσπεριδοειδή & Μήλα











Υλικά:
6 κιλά χοιρινό γάλακτος
3 πορτοκάλια
3λεμόνια
3 μανταρίνια
1 κουταλάκι σκόνη lemon grass
αλάτι ,πιπέρι
θυμάρι
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
6 πράσινα μήλα( ξυνόμηλα)
3 κόκκινα μήλα
μερικά δαμάσκηνα και βερίκοκα αποξηραμένα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 κουταλάκια μέλι

Εκτέλεση:

   Πλένουμε καλά το χοιρινό και το βάζουμε σε παγωμένο νερό με μία κουταλιά αλάτι (κατά προτίμηση χονδρό) και το αφήνουμε δύο με τρεις ώρες. Το ξεπλένουμε καλά, το σκουπίζουμε και το βάζουμε σε λεκάνη φαρδιά. 
   Στύβουμε τα εσπεριδοειδή και ρίχνουμε το χυμό τους πάνω στο κρέας, καθώς και το κρασί, το αλάτι το πιπέρι και το θυμάρι. Αφήνουμε 1 ώρα και κατόπιν σωτάρουμε το χοιρινό με ελαιόλαδο. Το βάζουμε σε ταψί, μαζί με την μαρινάδα του, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 2 ώρες στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις. Σωτάρουμε με το βούτυρο, τα μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες) για 5 λεπτά και τα ρίχνουμε στο ταψί ενδιάμεσα από το χοιρινό, μαζί με τα αποξηραμένα φρούτα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε το χοιρινό μας να ροδίσει.
   Προσοχή αν βγάλει πολύ λίπος ενδιάμεσα το βγάζουμε από το ταψί μας. Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο, παίρνουμε το μέλι και το διαλύουμε στο ζωμό που έμεινε μέσα στο ταψί και περιχύνουμε το χοιρινό, πολύ καλά. 
   Σερβίρετε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου