Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας










Υλικά:

2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα νερό
3 κούπες φαρίνα
2/3 κούπας κακάο
1 κουτ. γλυκού σόδα
2 βανίλιες
2 κουτ σούπας ξύδι
1 κουτ γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

   Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, τη σόδα και τη βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και το νερό για 3'-4'. Προσθέτουμε το ξύδι και το ξύσμα και ανακατεύουμε για 1'. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα του αλευριού που έχουμε ετοιμάσει, κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ για 1' σε σιγανή ταχύτητα. Ρίχνουμε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρομένη φόρμα με τοιχώματα που ανοίγουν. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς με αέρα για 50'.
   Τέλος ξεφορμάρουμε το κέηκ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου