Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Μπακαλιαροκεφτέδες

Μπακαλιαροκεφτέδες










Υλικά:

1 φύλλο μπακαλιάρο (περίπου 1 1/2 κιλό)
3 κουτ. σούπας μαϊδανό ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κουτάκι μπύρα (330ml)
1 μπέϊκιν πάουντερ (20γρ.)
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

   Παίρνουμε τον μπακαλιάρο και με προσοχή βγάζουμε το δέρμα του. Τον πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό για να ξεβγαλθεί από το αλάτι. Τον κόβουμε κομμάτια και τον βάζουμε σε κρύο νερό να ξαλμυρίσει τουλάχιστον ένα 24ωρο πρίν τον χρησιμοποιήσουμε, αλλάζοντας συχνά το νερό.
Μία ώρα πριν από το μαγείρεμα τον στίβουμε καλά και τον ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Ρίχνουμε το μαϊδανό, τον άνιθο, τα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι αν χρειάζεται και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. 
   Χτυπάμε τα αυγά με πιρούνι και σε αυτά προσθέτουμε την μπύρα και το μπέϊκιν. Τα ρίχνουμε στον μπακαλιάρο και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
   Το μίγμα πρέπει να είναι μαλακό, όχι υδαρές αλλά ούτε και στεγνό.
Ζεσταίνουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο σε τηγάνι και με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα μας. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
   Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τους σερβίρουμε.
Τρώγονται καλύτερα, χλιαροί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου